På jobbjakt?

Jobbmuligheter

Jobbmuligheter offshore

Ledige stillinger

Registrer din profil

Skal du ansette?

For bedrifter

Vår rekrutteringsprosess

Våre fagområder

Bemanning

Markedsføring

Om oss

Om Q10

Om Q10 Offshore

Medarbeidere

Kontakt

Vis kontaktinfo

Markedsføring

Vi liker å skille oss ut. Gjør du?

Q10 og mediebyrået Q10M skal fronte innovasjon i rekrutteringsprosessen, fra skreddersydde digitale stillingsannonser til valg av markedsføringskanaler og kandidatreisen. Q10M skal ligge i forkant og utvikle nye måter for å nå din bedrifts drømmekandidat.

Skreddersydde stillingsannonser og sterk synlighet

Effektive Rekrutteringsløsninger: Vår tilnærming er praktisk og direkte; vi utvikler engasjerende, digitale stillingsannonser tilpasset din bedrifts unike profil. Ved å benytte sosiale medie plattformer som Snapchat, Facebook, Instagram, og LinkedIn, kombinert med synlighet i redaktørstyrte nettaviser og annonse på Finn.no, sikrer vi at din stillingsannonse oppnår maksimal synlighet og tiltrekker de beste talentene.

Teknologisk utvikling: Med et samarbeid med et ledende AI-byrå, er Q10M i forkant av innovasjonen innenfor rekrutteringsbransjen. Vi tilbyr løsninger som forenkler rekrutteringsprosessen og lar kandidater enkelt uttrykke interesse gjennom moderne, interaktive søknadsskjemaer, uten behov for CV og søknadstekst.

Brukervennlig opplevelse: Med en overvekt av trafikk fra mobile enheter, optimaliserer vi våre annonser for å treffe og engasjere potensielle kandidater der de er: på sosiale medier og digitale plattformer, gjennom en sømløs og brukervennlig prosess, uten at man som kandidat må forholde seg til kompliserte og tunge søknadsprosesser.

Vi liker å tenke nytt

Den teknologiske utviklingen tar enorme steg, og nye verktøy skaper nye muligheter som nærmest var utenkelige for få år siden. Rekrutteringsbransjen er intet unntak, og derfor er innovasjon og nytenking høyt oppe på agendaen hos Q10 og Q10M.

Vi har inngått et langsiktig partnerskap med et AI-byrå, og er i gang med å forbedre og forenkle måten man søker etter nye kollegaer på. Løsningene vi har implementert viser allerede svært gode resultater.

Våre verktøy sikrer optimal synlighet

Q10 og Q10M har sterkt fokus på innovasjon og nytenking, og verktøykassen vår er full av spennende muligheter. Sammen finner vi de mest effektive måtene å nå din drømmekandidat på. Her er noen eksempler på hva du kan forvente i et samarbeid med Q10.

Digital stillingsannonse med interaktiv søknadsprosess

En stillingsannonse  som er skreddersydd til din bedrifts ønskede uttrykk. Har som mål å få kandidaten mer engasjert i stillingsannonsen. Man kan melde sin interesse for stillingen på svært kort tid, og uten krav om å legge ved CV og søknadstekst.

Interaktiv stillingsannonse med direkte selektering

Kandidater som ikke innehar  kompetansen som er et absolutt krav for stillingen, vil få tilbakemelding umiddelbart. Dette forenkler selekteringsprosessen  betydelig, og kandidater får tilbakemelding umiddelbart.

Q

Interaktiv stillingsannonse med direkte selektering

Interaktiv stillingsannonse med direkte intervjubooking

En stillingsannonse som ved hjelp av en interaktiv presentasjon av stillingen, lar kandidaten melde sin interesse, og booke et uforpliktende intervju basert på svarene.

Q

Interaktiv stillingsannonse med direkte intervjubooking

Employer Branding

Vi setter opp en dedikert nettside for din bedrift med mål om å få frem det unike som dere kan tilby deres nye kollegaer. Blant annet nettside, artikler/intervju, foto og digitale betalte kampanjer inkludert.

Vi skal våge å være først ute

Rekrutterings- og bemanningsbransjen har beveget seg svært sakte når det kommer til den teknologiske utviklingen. Det er fremdeles et stort fokus på CV, søknadstekster og andre – i våre øyne – forsinkende elementer i søknadsprosessene som gjør det unødvendig komplisert å søke på en ny jobb.

I Q10 og Q10M har vi gått over til interaktive søknadsskjemaer, hvor det ikke er nødvendig å laste opp CV og søknadstekst. Vi velger å ha fokuset på at man som kandidat kan melde sin interesse for en spennende stilling, heller enn å gå gjennom en mer omfattende søknadsprosess.

%

av kandidatene vi fikk ut i jobb i 2023 ga oss toppscore etter endt prosess.

%

av rekrutteringsoppdragene i 2023 ble løst.

Antall runder kaffemaskinen vår får kjørt seg hver dag.

%

Det lave sykefraværet i Q10 er vi stolte av.

Vi liker å skille oss ut. Gjør du?

Ta kontakt med Håvard